Warsztaty kulinarne z p. Elą wróciły!!! Nareszcie, bo znów możemy nauczyć się, jak w łatwy sposób zrobić zdrowe jedzenie. Pod hasłem „lekko i puszyście” jajka faszerowane zrobiliśmy w zupełnie inny sposób niż tradycyjnie. Było niezwykle pysznie i też wykwintnie. O co p. Ela z nami zadbała, by jedzenie było podane w pięknej otoczce. Cały Ogródek smakował naszych wyrobów, niektórzy z nas po raz pierwszy zjedli avokado czy kiełki z pora. Czekamy na więcej! Poniżej przepis( na mniejszą grupę).
Składniki: 5 jajek, 1 awokado, 1 serek Almette śmietankowy, pęczek szczypiorku, łosoś wędzony, kiełki pora, sok z 1 limonki, sól i pieprz
Przygotowanie: Jaka gotujemy na twardo, obieramy. Kroimy wzdłuż na pół, wyciągamy żółtka. Awokado kroimy na pół i usuwamy pestkę. łyżeczką wyjmujemy miąższ i skrapiamy sokiem z limonki. Awokado i żółtka rozgniatamy widelcem, dodajemy serek Almette, posiekany szczypiorek i doprawiamy do smaku. Pastą napełniamy jajka, na którym układy kawałek łososia , skrapiamy całość sokiem z limonki. Tak przygotowane jajka układamy na kiełkach pora. Smacznego!